Boost dit nye jeg

At se godt ud – eller bare at ligne sig selv lidt – betyder meget, det ved du, hvis du er ramt af sygdom.

Måske har du oplevet  en manglende forståelse fra andre mennesker, hvorfor du bruger tid og energi på at fokusere på dit udseende i stedet for kun at koncentrere dig om din sygdom.

Hvis du er sygdomsramt, skal du tillade dig selv at være forfængelig, og vis gerne, at du er det. At drage fokus mod dit udseende giver dig selvtillid, et overskud og et frirum.

Du finder her på siden en masse info og links til forskellige sider, som har hjulpet mange af vore kunder gennem den store belastning, det er for udseendet at blive syg og modtage behandling.

Udtalelse fra kunde

"I forbindelse med påbegyndt kemobehandling oplevede jeg hurtigt tegn på belastning af huden bl.a. ældningstegn.

Mit udseende var i forfald, og " bivirkningen" af det begyndte at påvirke mit humør og mit selvværd. Jeg blev ramt på min kvindelighed og syltede ubetinget min femininitet.

Jeg oplever ved at komme hos Marianne, et energi boost til min feminine side og styrker derved mit selvværd. Jeg får ansigtebehandlinger, som giver min glød igen, og jeg føler ikke længere, at jeg går i med tapetet"


Anni Jensen Malskær

Lysterapi - giver et glad sind

Lysterapi er en af vores mest populære behandlinger.

Lysterapi er lys, som ligger i et spektrum af det varme røde lys til det grønne. Intet blåt med den nedbrydende UV-bestråling - derfor ikke skadelig til en i forvejen skrøbelig hud - tværtimod.

Denne specifikke sammensætning af lysspektre giver en aktivering i hudens naturlige genopbygning, hvilket får huden til at se friskere og boostet ud

Som sidegevinst har det hvide lys en yderst positiv effekt på sindet. Derfor bruges mange lysterapi mod depression i et behandlingsforløb. 


 Bestil tid til lysterapi                           Bestil tid til Lysterapi m/ massage

  

Lysterapi og ansigtsbehandling

Hjemmepleje er ikke nok for at få huden i balance – men det er med til at skabe beskyttelse og en behagelig fornemmelse.

I denne ansigtsbehandling skræddersyer vi efter behov, fordi grundhudtypen kan være forskellig. Ingen syrer - kun enzymer, som blidt transporteres ned i hudlaget og løsner de grå hudceller.

Derefter lysterapi og skøn vitamin- og fugtmaske. 


Måske har du først lyst til en konsultation - så book endelig den.

Bestil tid til Lysterapi og ansigtsbehandling                 


Glød, fylde  og spændstighed forsvinder 


Dette skyldes, at man under behandling ofte ikke får drukket væske nok. Samtidig taber de fleste fedtvæv og vægt, hvilket har betydning for en glat hudoverflade.

Hvad kan jeg gøre for at undgå dette?

Det bedste, du kan gøre, er at søge professionel hjælp ved en hudklinik, du har tillid til. Her vil de sammensætte en matchende pleje til den behandling, du får, så synergieffekten opstår mellem påvirkninger og behov.

Overordnet set vil et program bestå af milde, men aktive, behandlinger, hvor du vil genvinde glød og fugt. Disse behandlinger vil bestå af fugtgivende, beroligende og genopbyggende ingredienser og virkstoffer. Aldrig frugtsyre, kemiske peelinger eller stærkt aktive behandlinger.


Stråler og kemobehandling 

Hvis du får strålebehandling eller får binyrebarkhormon, bliver din hud meget sart og skal behandles meget varsomt, for at undgå karsprængninger. Pas på solen ved at benytte solcreme og forebyg frostskader ved at benytte en kuldecreme om vinteren.

Har du i forbindelse med evt. operation fået fjernet en eller flere lymfer, er en høj solfaktor vigtig for at beskytte de resterende lymfer. Lymferne kommer på overarbejde pga. solen og varmen og kan udvikle den varige bivirkning, kaldet lymfødem. Det første år efter stråler er et let tørklæde på det bestrålede område – sammen med solcreme – at anbefale.

Hvordan påvirker kemobehandling min hud?
Kemobehandling mærkes hurtigt på huden. Kemoterapi er stoffer, som slår celler, der deler sig, ihjel. Idet hudceller vokser hurtigt med en fornyelse hver ca. 20 dag, rammes de også hurtigt af kemoen. Huden kan blive grå, tør og skællende, danne revner eller få knopper og blærer.


Kan jeg gøre noget mod hårtab?

Når du får kemo– og/eller strålebehandling, bliver cellerne i hårrødderne påvirket, og en normal vækst er dermed ikke mulig. Typisk vil hårene komme frem frem nogle måneder efter endt behandlingsforløb. Nogle får krøllet hår, andre tyndt hår – nogle får deres hårvækst, som de kender, tilbage.

Under denne periode med behandling, kan jeg anbefale meget varmt et spotprodukt, som stimulerer cirkulationen eller hovedbundsmassage.

Når du er færdig med dit behandlingsforløb ,og de små dun er på vej, skal du i gang med at stimulere hårsækkene via hovedbundsmassage.

Mange vælger at tage ejerskab over sygdommen og fjerne håret selv, ved at trimme det helt kort, når det alligevel er på vej af. 

Din kvindelighed finder du mange andre steder - i din stemme, bevægelser, dine ord, dit smil og dine øjne og ikke mindst i din påklædning, farver og smykker.


Lækre Tørklæder med fylde 

Mange af vores kræftramte kunder bærer rigtig flotte tørklæder og pyntebriller , som giver karakter i deres udseende og giver en fornemmelse af ikke at være nøgen.

Christine Headwear har tørklæder lavet af bl.a. mælkeprotein og økobambus, og noget af deres salg går til Look Good Feel Better organisationen.

www.christineheadwear.dk

Mangler du inspiration til at sætte tørklæderne? Så se her:

YOUTUBE VIDEO


Paryk

Der er god hjælp at hente hos ved Parykstedet i Vejle. Kirsten er sød og skulle være meget ærlig omkring valget af type paryk, som passer dig.

Mistet bryn ved sygdom

Har du mistet dine bryn helt eller delvist? Så er Microblading din redning hvor fnuglette streger tatoveres ind på huden og ligner små hårstrå. 

En teknik, som kræver øvelse, en sikker hånd og sans for detaljer at kunne udføre..Behandlingen består i en 1. gangs optegning, hvor facon vurderes ud fra ansigtsfacon, øjne og tidligeres bryns placering.

Årsag til mistet brynhår kan bl.a. være

 • Alopecia og Tricotillomani
 • Stofskiftesygdom
 • Kræftbehandling

Bestil tid til konsultation           Læs om vores dygtige gæstebehandler

Føl dig “Feminint beruset” 

Ja, nu ved jeg, at min webmaster siger, at sådan et begreb som “Feminint beruset” ikke findes – men jeg tror, du som kvinde, ved, hvad jeg mener.

En følelse af at have gjort noget for sig selv, som har fremmet ens syn på sit udseende – vi bliver glade, får selvtillid – ja vi bliver lidt beruset af at være feminine.

Her er nogle tip til, hvordan denne følelse kan opstå:

 • Påfør dine negle den skønneste lak eller poler dem op, hvis de er angrebet af kemobehandlingen, og forkæl dem med en skøn olie bagefter.
 • Masser hænderne og hæle, som ofte sprækker, hver aften ind i en hvedekimsolie efter først at have peelet dem med lidt sukker og madolie.
 • Brug nogle lækre, store øreringe – er du gusten i ansigtsfarven af kemoen – så vælg hvidguld eller sølv.
 • Køb en skøn lipgloss, som får shine frem i ansigtet
 • Find et par smarte briller med vinduesglas – så føler du dig knap så nøgen, og de giver en god karakter til ansigtet .
 • Er du ikke vant til at bruge nederdel? Så ud i byen med dig og find et par
  skønne nylon- eller kraftigere strømpebukser dertil – fyldt med mønster, små gnister eller andet, som gør dig glad.

Husk ekstra solbeskyttelse

En hud, som gennemgår et sygdomsforløb, er præget af medicin, strålebehandling m.v .og manglende pleje. 

Det er yderst vigtigt, at du ændrer din pleje fra marts til oktober, hvor solen står højest på himlen. 

Lad os hjælpe dig med at finde en solcreme, som du også kan bruge som dagcreme - så er den på fra morgenstunden. Og skal så lige på igen til middag. 

Undgå solarie og hold dig generelt fra solen. 

Hat, langærmede bluser og bukser i sommerstof og helt væk fra middagssolen.

Mere om solen 


Hvordan lægger jeg nu makeup?

Organisationen Look good Feel better holder makeupkurser for kvinder i ambulant behandling for kræft.

Dette fungerer som en mødregruppe, hvor du sammen med ligestillede får løst de skønhedsudfordringer, som er forbundet med kræftbehandling.


Du deltager selv aktivt i at fremme dit skønhedspotentiale.

Få masser af inspiration og lær dem at kende her:

Link til side

I Vejle kan du se datoerne for dette år her:

Se Datoer

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2023 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao