Update Reset

TCA Cross

- ar og piercinghuller

TCA Cross udføres af vores tilknyttede Læge Ulrik Knap

Sådan foregår behandlingen med TCA Cross:

Chemical reconstruction of skin scars (TCA Cross) er det samme som TCA 85 % og er en specialiseret behandling udviklet til

  • Ar efter acne, skoldkopper og operation
  • Piercinger 

Ved behandling med TCA Cross nedbrydes arvæv. Det medfører, at hudens fibroblaster stimuleres, og at arvævet reorganiseres. Endvidere øges dannelsen af bindevæv, hvilket kan få ar til at glatte sig ud

Det ar, vi ønsker at behandle, påføres en trichloreddikesyre i høj koncentration (TCA 80-90 %). I forbindelse med påførslen, der foregår med en tynd træpind, vil du kunne opleve en følelse af, at det stikker eller brænder i huden. Følelsen er dog kun kortvarig. Hvis det er nødvendigt, vil vi kunne behandle flere ar i løbet af en og samme konsultation. Behandlingen tager kun ganske få minutter. Efter at huden efter 2-4 uger er helet, vil behandlingen kunne gentages. Du skal påregne i alt 2-4 behandlinger.

For yderligere at udjævne og forbedre hudstrukturen er det muligt at udføre supplerende laserbehandling, når arrene har løftet sig tilfredsstillende.

Ar kan inddeles i to typer

  • Atopisk – fordybninger efter f.eks. acne.

  • Hypertropisk – som er hævede ar – også kaldet keloid. Her kan vi ikke hjælpe.

Atopiske ar inddeles i 3 grupper:

  • Ice Picks ar

  • Box ar

Disse typer ar behandles effektivt med TCA Cross. TCA Cross er en syrebehandling, som efterlader huden med et hvidt ar, mens helingsprocessen sker. Langsomt løftes bunden af arret af nyproducerede hudceller. 

  • Rolling ar

Disse ar behandles via subcision, hvor de små tråde i bunden af arret, som hæfter på musklen, skæres over. Dette forhindrer ar i at dykke ved mimik.


Efter behandling med TCA Cross

Efter behandlingen med TCA Cross vil arret være hvidt. Huden omkring det behandlede område vil være rød og hævet. 1-2 dage efter behandlingen dannes en lille sårskorpe, der vil kunne dækkes med normal makeup.

Husk at vaske huden med mild sæbe både morgen og aften. Desuden skal du påføre en bakteriedræbende salve - (klorhexidin-salve eller Fucidin-salve) - 3 gange dagligt, indtil hele sårskorpen har løsnet sig.

Hudlægen vil give dig recept på de nødvendige salver. Heling af huden vil opleves efter 1-2 uger.

Typisk vil arrene i de første uger efter behandlingen se lidt større ud i forbindelse med, at skorperne løsner sig.

Herefter vil arrene gradvist reduceres.

Ar efter piercing


Piercinger har før været meget svære at behandle. 

Et ar efter piercing er et hul hele vejen igennem, og det er derfor vigtigt, at arbejde sammen med hudens egen evne til at genopbygge.

Typisk har man taget piercingen ud, og hullet har lukket sig. Dette gør, at vi kan benytte bunden i genopbygningen.

Ved at lægge TCA-syre ned i hullet udløses en aktivering af hudens egen genopbygning, da kroppen ser det som en skade, som bliver pådraget med syren. 

Det er det også - men en kontrolleret skade, idet huden sætter gang i dannelsen af collagen og nyt bindevæv. Arbunden løfter sig via den nye hud.  
Resultat på ar og piercinghuller


Efter TCA Cross-behandlingen vil du få hvide frysninger på huden - disse forsvinder indenfor kort tid og allerede efter ca. 6-8 uger opleve en mere glat og ensartet hud. Næste behandling efter mindst 8 uger.

Alle større studier af behandlingens effekt viser tilfredsstillende kosmetiske resultater med gradvise og markante forbedringer, og den opnåede effekt er permanent.

Mange af vores kunder kommer igen og tager bekendte og venner med, som også lider af ar.

Der er ingen tvivl om, at denne behandling er unik - og glade for at vi kan tilbyde behandlingen her på klinikken af en læge med ro og god tid. 


Vigtig information omkring TCA Cross


TCA cross

Chemical reconstruction of skin scars (TCA cross) er en specialiseret behandling til ar og huller i huden.

Baggrund

Acne, piercinger og forskellige hudsygdomme kan medføre ar. TCA cross er særligt velegnet til behandling af små, dybe ar af typen “boxscars” og “ice-peak scars” samt piercing ar. TCA cross nedbryder arvævet og medfører en stimulation af hudens fibroblaster, re-organisering af arvævet og øget bindevævsdannelse, der kan få ar til at udglattes.


Hvordan foregår behandling med TCA cross?

Arret påføres en højt koncentreret trichloreddikesyre (TCA 80-90%) med en tynd træpind, hvilket føles som en kortvarig stikken eller brænden i huden. Der kan behandles flere ar ved samme konsultation, hvis det er nødvendigt. Behandlingen tager få minutter og kan gentages, når huden er helet efter 2-4 uger. Man skal påregne 2-4 behandlinger.Efterforløb

Efter TCA cross vil arret være hvidt og huden omkring vil være rød og hævet. 1-2 dage efter behandlingen vil der dannes en lille sårskorpe, som kan dækkes med make-up.

Huden skal vaskes med mild sæbe morgen og aften og påsmøres en bakteriedræbende salve 3 gange dagligt (klorhexidin salve eller Fucidin salve) til sårskorperne har løsnet sig. Du får recept af lægen.

Dup huden tør med rent håndklæde/ Kleenex

Efter 1-2 uger er huden helet.

Når skorperne løsner sig, vil arrene ofte se lidt større ud i de første uger efter behandlingen. Derefter reduceres arrene gradvist.


Bivirkninger

Risikoen for komplikationer er minimal, når proceduren udføres korrekt. Ved TCA cross er der en mindre risiko for hudinfektion. Undgå at pille i sårskorper, og lad huden få ro til at hele op. Ved infektionstegn (rødme, varme, hævelse, betændelse fra sår eller feber) skal du søge læge, og der kan behandles med antibiotika. I sjældne tilfælde er der risiko for forbigående pigmentændringer efter behandlingen. Meget sjældent ses forværring af ar efter behandlingen, især hos personer med tendens til dannelse af keloid eller ved infektion i huden efter behandlingen.

Forhåndsregler

TCA cross kan ikke udføres på patienter med hudinfektion.


Resultat

Resultatet er en mere ensartet og glat hud, som ses efter cirka 1 måned. Det kosmetiske resultat er tilfredsstillende i alle større studier med gradvis og markant forbedring. Effekten er permanent. 


Information og samtykke

Efter at have gennemlæst den skriftlige information skal man have mundtlig information, og der er mulighed for at stille spørgsmål. Behandlingen gives først efter samtykke, men kan foregå uden yderligere betænkningstid på lægelig indikation. 

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2023 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao