TCA Cross - ar og piercinghuller

Sådan foregår behandlingen med TCA Cross

Chemical reconstruction of skin scars (TCA Cross) er det samme som TCA 85 % og er en specialiseret behandling udviklet til

  • Ar efter acne, skoldkopper og operation
  • Piercinger 

Ved behandling med TCA Cross nedbrydes arvæv. Det medfører, at hudens fibroblaster stimuleres, og at arvævet reorganiseres. Endvidere øges dannelsen af bindevæv, hvilket kan få ar til at glatte sig ud

Det ar, vi ønsker at behandle, påføres en trichloreddikesyre i høj koncentration (TCA 80-90 %). I forbindelse med påførslen, der foregår med en tynd træpind, vil du kunne opleve en følelse af, at det stikker eller brænder i huden. Følelsen er dog kun kortvarig. Hvis det er nødvendigt, vil vi kunne behandle flere ar i løbet af en og samme konsultation. Behandlingen tager kun ganske få minutter. Efter at huden efter 2-4 uger er helet, vil behandlingen kunne gentages. Du skal påregne i alt 2-4 behandlinger.
For yderligere at udjævne og forbedre hudstrukturen er det muligt at udføre supplerende laserbehandling, når arrene har løftet sig tilfredsstillende.

Dybe ar kan inddeles i to typer

  • Atopisk – fordybninger efter f.eks. acne.

  • Hypertropisk – som er hævede ar – også kaldet keloid. Her kan vi ikke hjælpe.

Atopiske ar inddeles i 3 grupper:

  • Ice Picks ar

  • Box ar

Disse typer ar behandles effektivt med TCA Cross. TCA Cross er en syrebehandling, som efterlader huden med et hvidt ar, mens helingsprocessen sker. Langsomt løftes bunden af arret af nyproducerede hudceller. 

  • Rolling ar

Disse ar behandles via subcision, hvor de små tråde i bunden af arret, som hæfter på musklen, skæres over. Dette forhindrer ar i at dykke ved mimik.


Efter behandling med TCA Cross

Efter behandlingen med TCA Cross vil arret være hvidt. Huden omkring det behandlede område vil være rød og hævet. 1-2 dage efter behandlingen dannes en lille sårskorpe, der vil kunne dækkes med normal makeup.

Husk at vaske huden med mild sæbe både morgen og aften. Desuden skal du påføre en bakteriedræbende salve - (klorhexidin-salve eller Fucidin-salve) - 3 gange dagligt, indtil hele sårskorpen har løsnet sig.

Hudlægen vil give dig recept på de nødvendige salver. Heling af huden vil opleves efter 1-2 uger.

Typisk vil arrene i de første uger efter behandlingen se lidt større ud i forbindelse med, at skorperne løsner sig.

Herefter vil arrene gradvist reduceres.

Ar efter piercing

Piercingar har før været meget svære at behandle. 

Et ar efter piercing er et hul hele vejen igennem, og det er derfor vigtigt, at arbejde sammen med hudens egen evne til at genopbygge.

Typisk har man taget piercingen ud, og hullet har lukket sig. Dette gør, at vi kan benytte bunden i genopbygningen.

Ved at lægge TCA-syre ned i hullet udløses en aktivering af hudens egen genopbygning, da kroppen ser det som en skade, som bliver pådraget med syren. 

Det er det også - men en kontrolleret skade, idet huden sætter gang i dannelsen af collagen og nyt bindevæv. Arbunden løfter sig via den nye hud.  
Resultat på ar og piercinghuller


Efter TCA Cross-behandlingen vil du efter ca. 6-8 uger opleve en mere glat og ensartet hud. Næste behandling efter mindst 8 uger.

Alle større studier af behandlingens effekt viser tilfredsstillende kosmetiske resultater med gradvise og markante forbedringer, og den opnåede effekt er permanent.

Mange af vores kunder kommer igen og tager bekendte og venner med, som også lider af ar.

Der er ingen tvivl om, at Emils ekspertise er unik - og vi er stolte over og heldige med, at vi kan tilbyde behandlingen her på klinikken. 


Hudlæge Emil Henningsen

Vores primære gæstebehandler Hudlæge Emil Henningsen er den absolut bedste behandler, du kan få til behandling af ar og huller i huden. Og vi er så heldig at han har oplært vores anden gæstebehandler læge Ulrik Knap i TCA- Cross metoden. 

Emil rejser verden rundt for at sparre med andre kollegaer i disse spændende teknikker og underviser andre læger herhjemme i ar og laserbehandlinger.

En konsultation er naturligvis gratis og kan bestilles direkte på vores gæstebehandlers hjemmeside, men foregår hos os i Vejle


     KONSULTATION     


Er der bivirkninger ?

Når ovenstående procedure udføres korrekt, vil risikoen for komplikationer være minimal.

Du skal undgå at pille i sårskorperne. Giv huden fuldstændig ro til at hele. Hvis du oplever tegn på infektion i form af rødmen, varme, hævelse, betændelse fra sår eller feber, skal du søge læge. Infektioner vil kunne behandles med antibiotika.

Risiko for forbigående pigmentændringer efter behandlingen ses i sjældne tilfælde, og meget sjældent ses forværring af ar efter behandlingen.

Det forekommer især hos personer, der har tendens til dannelse af keloid, eller hvis der efter behandlingen opstår infektion i huden.

Forhåndsregler
Patienter, der lider af en hudinfektion, vil ikke kunne modtage behandling med TCA Cross.

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00
Copyright © 2020 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao